Over mij

Hoi!

Ik ben geboren en getogen in Twente, moeder van een zoon en dochter en gelukkig met Rob. In mijn vrije tijd houd ik van buiten zijn, tuinieren, fotograferen, muziek, lezen, wandelen met onze hond Fenna en samen met degenen die me dierbaar zijn op een terrasje genieten.

Mijn interesse in ‘ons mensen’ is altijd groot geweest. Wat maakt ons wie we zijn en hoe heeft alles invloed op en verbinding met elkaar? Na het afronden van mijn HBO Akademie Mens en Arbeid heb ik vanuit functies als stagecoördinator, coach en trajectbegeleider met veel liefde mensen mogen begeleiden.

In de loop van de jaren heb ik vanuit nieuwsgierigheid en interesse van alles voorbij laten komen om zo praktisch mogelijk meer ‘zijn’ in mijn leven te brengen. Het bracht van alles een beetje. Vanaf het moment dat mindfulness in mijn leven kwam, klikte het gelijk op alle fronten. Een prachtige ontdekkingsreis zonder eindbestemming ging van start.

IMG_5560-small

Ik ontdekte de kracht van mindfulness in 2018, na een periode van veel stress, zorgen en verdriet zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Om weer op te krabbelen heeft mindfulness me geholpen om mijn grenzen weer te voelen, zicht en grip te krijgen op mijn denk- en doe- patronen, ‘goed’ goed genoeg laten zijn, leren vertrouwen en mildheid toe te laten.  

Mindfulness beoefening helpt mij om uit mijn automatische piloot te stappen en in contact te blijven met mezelf. Me niet verliezen in gedachten en drukte. En als dit wel gebeurt, vriendelijk voor mezelf zijn en weer opnieuw beginnen. De kritische stem is er nog wel, maar ik neem deze niet meer zo serieus. De vriendelijke, open en nieuwsgierige benadering van mindfulness, helpt hier enorm bij.

De beoefening van mindfulness heeft me zo geïnspireerd, dat ik de opleiding voor mindfulnesstrainer MBSR ben gaan volgen bij Gentleminds, Instituut voor Mindfulness & Compassie. Inmiddels mag ik mezelf een categorie 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer MBSR noemen. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen als trainer en neem regelmatig deel aan retraites en volg jaarlijks bij- en nascholingsdagen.

Wat je van mij als trainer mag verwachten is een empathische ‘met de pootjes in de klei’ benadering, met een gezonde dosis humor.

Ik kijk er naar uit om mijn enthousiasme en ervaring met anderen te kunnen delen!

   Liefs Ellen

IF YOUR ALWAYS RACING TO THE NEXT MOMENT,

WHAT HAPPENS TO THE ONE YOUR IN?